Termeni și condiții

TERMENI SI CONDITII de utilizare

Informatii prealabile

Site-urile www.jurnalbihorean.rowww.jurnalaradean.rowww.biharinaplo.ro sunt proprietatea SC Inform Media Press SRL. Acest document stabileste termenii si conditiile prin care puteti utiliza site-urile www.jurnalbihorean.ro, www.jurnalaradean.ro, www.biharinaplo.ro. Continutul acestor site-uri (descrieri, caracteristici, imagini, preturi, forma de prezentare etc.) nu poate fi reprodus sau utilizat fara acordul in scris al proprietarului al acestora. Accesul si utilizarea site-urilor www.jurnalbihorean.ro, www.jurnalaradean.ro, www.biharinaplo.ro se face sub autoritatea acestor reguli, in termenii si conditiile de mai jos. Utilizarea site-urilor presupune implicit acceptarea expresa a acestor termeni si conditii, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora. Acesti termeni se pot modifica din timp in timp, prin urmare, va rugam, sa verificati periodic aceasta sectiune pentru a fi la zi cu toate modificarile termenilor si conditiilor.

1. Drepturi de autor, marca si proprietate intelectuala

Accesul va este oferit din contul dumneavoastra la site-urile www.jurnalbihorean.ro, www.jurnalaradean.ro, www.biharinaplo.ro, si va autorizeaza sa vizualizati, imprimati si sa transmiteti informatii existente pe site doar in scopuri personale, noncomerciale. Dreptul de copyright pentru informatiile existente pe acest site sunt detinute de JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo. Niciun material de pe acest site nu poate fi reprodus sau modificat fara permisiunea anterioara explicita, prin acord scris cu JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo. Continutul acestor site-uri este protejat de legea dreptului de autor si este proprietatea JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo.

Reproducerea, copierea, multiplicarea, vinderea, revinderea sau exploatarea unei parti a serviciilor, accesul sau folosirea serviciilor sau informatiilor puse la dispozitie de JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo. prin intermediul site-ului intr-un mod care violeaza legislatia romaneasca sau internationala in materie de drept de autor – Legea nr. 8/1996, Ordonanta de Urgenta a Guvernului 123/2005 si Legea nr. 329/2006 si în materie de proprietate intelectuala implica raspunderea civila sau penala pentru astfel de actiuni.

JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo isi rezerva dreptul de a impiedica prin orice mijloace contactarea si utilizarea site-urilor si de a solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare a persoanelor implicate, daca exista dovada ca scopul este distrugerea sau alterarea site-urilor, a continutului sau securitatii acestora sau incercarea de a ataca sau discredita JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo produsele, serviciile si angajatii acestora. Orice eventual litigiu in legatura cu aceste site-uri este de competenta instantelor de drept comun din Romania.

2. Acces

Scopul permis pentru utilizarea acestor site-uri este obtinerea de informatii din editia online a ziarelor JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo. Orice utilizare in alte scopuri decat acesta nu este permisa. Pentru a obtine acces la site-uri, respectiv la serviciile si informatiile puse la dispozitie prin el, trebuie sa aveti acces la Internet si cont de acces cu abonament platit. JurnalBuhorean, JurnalAradean si BihariNaplo nu isi asuma responsabilitatea pentru securitatea liniei dvs. de comunicare cu www.jurnalbihorean.ro, www.jurnalaradean, www.biharinaplo.ro. Prin termenul “utilizator” al acestui site se intelege orice persoana fizica sau juridica care va accesa aceste site-uri.

3. Reguli de utilizare:

Nu sunt permise: copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau pastrarea, prin orice mijloace, a materialelor si informatiilor existente pe aceste site-uri; incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestor site-uri, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor publicate, sau incercarea de a actiona in acest scop; incercarea de a testa vulnerabilitatea sistemului sau accesarea oricaror servere sau servicii care nu sunt publice, fara autorizatie; incercarea de a interveni in functionarea serverelor de hosting prin orice mijloace; folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-urilor pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de SPAM. Violarea oricarei dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila sau penala.

4. Disponibilitatea serviciului

JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo isi rezerva dreptul de a modifica sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitie prin intermediul acestor site-uri. JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo nu sunt raspunzatoare fata de utilizator, orice terta persoana fizica sau juridica sau institutie pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-urilor. JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo pot schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a site-urilor.

5. Comandarea abonamentului online

În cazul unei comenzi de abonament digital pe biharinaplo.ro, jurnalbihorean.ro, jurnalaradean.ro, plata se poate face numai prin card de credit prin sistemul de plăți recurente al unui furnizor de servicii numit Braintree. În cazul fizicii ad hoc (numărul cardului, data expirării, codul CVV, numele titularului cardului) introduceți-le în modulul integrat în pagina noastră Braintree, acestea sunt stocate, compania noastră nu are acces la datele confidențiale. În cazul comenzii, în cazul abonamentului digital lunar vom deduce automat 25,90 lei până când vă anulați abonamentul, iar în cazul abonamentului anual vom deduce automat 259 lei până când anulați.

Important de reținut ca retragerea banilor pentru abonamentele digitale se face în fiecare 1-i de lună!
Nu există o altă metodă de plată online decât cele de mai sus. Prețurile de mai sus (care intra în vigoare la 1 martie 2024) sunt valabile numai pentru comenzile online. Însă, în cazul unei comenzi telefonice, de asistență pentru clienți, puteți plăti personal prin transfer bancar, personal la departamentul nostru de distribuție și puteți solicita furnizorului să achite factura prin plată. Prețurile pot fi modificate de furnizorul dvs. de servicii la intervale nedeterminate. Vom informa cititorii noștri despre schimbările de prețuri prin e-mail sau pe paginile noastre de știri!

Prin anularea abonamentului, abonatul recunoaște că suma zilelor rămase din taxa lunară / anuală plătită în avans, nu va fi rambursată, aceasta urmând a fi pierdută. În cazul anulării comenzii recurente, licența digitală va rămâne activă până în momentul în care a fost achitată, iar plata recurentă nu se va mai prelungi din momentul expirării licenței digitale.

5.1 Abonatului i se poate restitui de către prestatorul de servicii, suma achitată pentru abonamentul digital, în următoarele cazuri:

a.) în cazul suspendării sau încetării furnizării serviciului;
b) dacă publicația nu este livrată din motive tehnice imputabile prestatorului de servicii sau distribuitorului, cu condiția ca abonatul să fi notificat prestatorul de servicii sau distribuitorul cu privire la nelivrare, în termen de 48 de ore, de la apariția problemei. În acest caz, abonatul poate solicita, de asemenea, o prelungire proporțională a perioadei de abonament;
c. în cazul decesului abonatului.

6. Absolvirea de raspundere

Acceptand sa utilizati aceste site-uri, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu faptul ca utilizarea site-urilor se face pe propria raspundere. Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate sistemelor de calcul sau retelei de pe care acceseaza site-urilor sau de orice alte pierderi de date, care ar putea fi rezultatul descarcarii de informatii si servicii din continutului site-urilor.

7. Limitarea raspunderii

JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo nu vor fi raspunzatoare pentru niciun fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv pagube pentru pierderi de profit, bunavointa, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile rezultand din: utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor site-urilor; acces neautorizat la sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorului; orice alta problema legata de serviciile site-urilor.

Pentru sectiunile site-urilor care pot cuprinde opinii ale cititorilor, raspunderea asupra continutului opiniilor revine in intregime autorilor acestora. JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo isi rezerva dreptul de a nu face publice acele opinii care contravin termenilor si conditiilor de utilizare sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.

8. Confidentialitate si informatii personale

Informatiile personale puse la dispozitia site-urilor JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo pentru a putea primi sau utiliza unele servicii, sunt protejate in conditiile Legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date și şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Prin completarea campurilor din formularele de inregistrare online utilizatorii sunt de acord ca datele personale pe care le inregistreaza sa intre in baza de date a Desteptarii si sa primeasca mesaje cu privire la produse si servicii, promotii, concursuri sau orice alte actiuni editoriale si de marketing desfasurate în viitor de catre JurnalBihorean, JurnalAradean, BihariNaplo si de partenerii sai agreati.

JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo se obliga sa nu faca publica adresa de e-mail a utilizatorilor si sa nu o dezvaluie unei terte parti, daca aceasta nu se afla intre partenerii agreati in mod expres, in afara cazului in care acest lucru este necesar pentru a respecta legea si/sau procedurile judiciare. JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo nu raspund de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul si care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor. JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo nu-si asuma niciun fel de responsabilitate pentru situatiile in care utilizatorul isi publica adresa sau orice alte date personale, din proprie initiativa, intr-un mesaj public, pe site-urile www.JurnalBihorean.ro, www.JurnalAradean.ro, www.BihariNaplo.ro

Politica site-urilor www.JurnalBihorean.ro, www.JurnalAradean.ro si www.BihariNaplo.ro este de a nu accepta sau de a nu lua in consideratie materialele nesolicitate. Daca utilizatorii site-ului trimit astfel de materiale, JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo isi rezerva dreptul de a considera aceste materiale neconfidentiale si lipsite de protectia drepturilor personale sau de proprietate. Astfel de materiale si drepturi devin proprietatea JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo, libere de orice pretentii emise de o persoana sau un grup de persoane, putand fi utilizate in orice scop de catre JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo fara obligatia de a acorda compensantii pentru utilizarea lor.

Pe site-urile www.JurnalBihorean.ro, www. JurnalAradean.ro si www.BihariNaplo.ro pot fi prezente reclame si/sau legaturi catre pagini ale unor terte parti, inclusiv parteneri, furnizori de publicitate sau sponsori. Informatiile furnizate unor pagini externe nu se afla sub controlul JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo si orice publicare a unor date personale pe alte pagini de pe Internet se face pe propriul risc.

Termenii si conditiile de utilizare mentionate mai sus se aplica, si pentru newsletter-ul transmis zilnic via email. JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo isi rezerva dreptul de a modifica, revizui, completa aceste reguli in orice moment. SC Inform Media Press SRL, editor al ziarului JurnalBihorean, JurnalAradean si BihariNaplo isi desfasoara activitatea in conformitate cu legislatia din Romania si UE.

Termenii si conditiile prezentate respecta reglementarile legislative aflate in vigoare: 1. Legea Nr. 365/2002, privind comertul electronic, publicata in Monitorul Oficial nr. 483 din 5 iulie 2002; 2. Legea Nr. 193/2000, privind clauzele abuzive, publicata in Monitorul Oficial Nr. 560/2000; 3. Ordonanta Nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, publicata in Monitorul Oficial nr. 212 din 28 august 1992; 4. Ordonanta Nr. 130/2000 (actualizata pâna la data de 12 ianuarie 2004) privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, publicata in Monitorul Oficial nr. 57 din 31 ianuarie 2003.

Datele de identificare ale SC Inform Media Press SRL sunt urmatoarele:

 

  • Adresa: Oradea, Bd. Dacia, nr. 34, bl. U 55, et. P, încăperea 1, jud. Bihor
  • Tel.: 0259.410.115
  • E-mail: info@jurnalbihorean.ro, info@jurnalaradean.ro, info@biharinaplo.ro
  • Nr. de inmatriculare la Registrul Comertului: J5/1738/2016
  • Cod Fiscal: RO 36544909