Mutations of this issue:
Zoom
Arată text view

Prima

Idei pentru Valentine’s Day

O floare, un aranjament floral, un ghiveci sau un buchet de flori sunt cadouri ideale pentru Ziua Îndrăgostiţilor. Personalul de la unele florării oferă chiar variante de cadouri pentru cei care duc lipsă de idei.  FOTO: DAN BIRTA

Panoramic

Au ajuns la un compromis

BRUXELLES. Statele membre ale UE au convenit asupra unui compromis cu Parlamentul European şi Comisia...

Actualitate

Predă lecţia finlandeză la Oradea

„Ai încredere că o să reuşeşti!”, „Nu e nimic dacă o să greşeşti, o să înveţi cum să faci mai bine” sau „Întreabă, informează-te, pentru că aşa o să ştii mai mult şi mai bine”. Sunt principii după care învaţă copiii în sistemul cel mai performant, cel finlandez.

Vernisaj în Cetate

Oradea. În Cetatea Oradea a fost vernisată expoziţia de fotografie a artistului fotograf ieşean...

Reţeta: Şniţele crocante de vită cu sos de parmezan

INGREDIENTE. Pentru carne: 500 g muşchi de vită, 1/4 ceaşcă ulei de măsline, 1/2 ceaşcă făină,2 ouă, bătute uşor cu 2 linguri de lapte,2 ceşti pesmet, 2 linguri frunze cimbru. Pentru sos: 50 g unt, 2 linguri făină, 2 căţei de usturioi, zdrobiţi, 1 ceaşcă lapte, 3/4 ceaşcă parmezan proaspăt ras, 2 linguriţe muştar.MOD DE PREPARARE: Pune făina, ouăle şi pesmetul în boluri diferite. Amestecă cimbrul cu pesmetul. Condimentează şniţele. Acoperă fiecare bucată în parte în făină, apoi cu ou, apoi cu pesmet. Dă la frigider timp de 20 de minute.Încălzeşte puţin ulei într-o tigaie, la foc mare. Adaugă şniţelele, câte două, şi găteşte până devin aurii-mori. Găteşte şi pe cealaltă parte, apoi transferă pe o farfurie cu şerveţele.Topeşte untul într-o cratiţă, la foc mediu spre mic. Adaugă făina şi usturoiul şi găteşte, amestecând câteva minute. Ia de pe foc şi, încet, adaugă laptele, amestecând din când în când. Pune din nou pe foc, la flacără medie. Amestecă 5 minute până se îngroaşă, apoi adaugă brânza şi muştarul şi lasă să facă bule câteva minute. Condimentează după gust.  Poftă bună!

De luat acasă

Câine puternic, curajos şi ascultător, caută un cămin cu un stăpân iubitor. Mascul, 4 ani, talie mare, poate fi adoptat de la Adăpostul Grivei Oradea. Programul de adopţie al Adăpostului Grivei este în zilele de luni şi joi, între orele 10.00 – 18.00, la sediul din Oradea, str. Corneliu Baba, nr. 19, tel. 0726/126.891.  FOTO: Adăpost

Ţapinarii se întorc în Oradea

La fel ca în ultimii ani, ţapinarii au pornit în turneul tradiţional deja Anti Valentine’s Day. Formaţia vocal-instrumentală de două voci şi o chitară „Ţapinarii” vă invită la concert mâine, 15 februarie, de la ora 21:30, în Steam bar. Versuri sincere, fără dulcegării inutile, fără promisiuni şi fără declaraţii siropoase. Un concert rupt din viaţa reală. Sunteţi aşteptaţi cu drag la concert, indiferent de starea civilă! Pregătiţi-vă pentru o noapte lungă, pentru că după concert veţi continua să vă distraţi cu hiturile anilor ’90 – 2000.Trupa „Ţapinarii” s-a format în anul 2001. Cosmin Covei făcuse un filmuleţ-portret având ca protagonist un pitic stripper, apoi a fost compusă şi piesa „Sunt fericit”, iar filmuleţul s-a transformat în videoclip muzical. De atunci, au scos pe piaţă opt albume.  JB – C.B.

RO_COTIDIAN

Cunosc foarte bine problemele care au intervenit între sportivă şi antrenor.

Sănătate

33

de jucători U21 au evoluat în etapa a 23-a din Liga 1 la fotbal.23 dintre...

Sport

A intrat în top 10

FOTBAL. Integralist în meciul câştigat de PSG pe Old Trafford, scor 2-0, Gianluigi Buffon (41 de...

Sport International

Culinar

Sosuri asortate la bucate

Aşa cum ne place să ne condimentăm viaţa de zi cu zi cu tot felul de mici plăceri şi de aventuri, aşa tânjim şi după feluri de mâncare apetisante, garnisite cu sosuri asortate pe măsură. Dar, ca şi în cazul vinului, nu orice sos se potriveşte la orice meniu.

Pentru carne fiartă

INGREDIENTE: 1 lingură cu făină, 2 linguri cu unt, 1,5 pahare cu supă de carne, 1 gălbenuş.

De ciuperci, pentru orez

INGREDIENTE: 500 g de ciuperci proaspete, 2 cepe albe, 1,5 linguriţă cu făină, 100 g de bulion de...

Magazin

Betty

este pasionată de fotografie şi dans.  FOTO: OVI D. POP

Ca să vă bucurați de întregul articol, vă rugăm să vă logați.

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Trimitere e-mail