Mutations of this issue:
Zoom
Arată text view

Prima

Povestea turnului

Le-a spus povestea turnului, care îşi chema slujitorii şi credincioşii la rugăciune. Poveste care e pe cale să se piardă. Cristian Ţoţa, coordonatorul cursului de identitate locală organizat de Asociaţia „Micul Beiuşean”, i-a dus pe copii la ruinele complexului monastic de la Sânnicolau de Beiuş, catalogat drept monument de importanţă naţională (categoria A), ridicat între 1327-1424. Numeroase cărămizi s-au desprins din zidurile construcţiei, şubrezindu-i rezistenţa…  Foto: Asociaţia „Micul Beiuşean”

Cursuri de vară

„Indiferent de vârstă sau domeniu de activitate, cursurile de pictură deschid creativitatea în noi, astfel putem realiza mai multe atât pe plan profesional, cât şi pe plan personal, prin decizii inovatoare”, spune profesorul Florence Sabău, care organizează cursuri de vară de pictură (pe strada Crinului nr. 8), până pe 15 august.   Foto: atelierfloncesabau

Panoramic

A pus concluziile Summitului

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a susţinut joi, imediat după încheierea summitului de la Bruxelles, o conferinţă de presă în care a prezentat principalele concluzii la care au ajuns aliaţii.

Degringolada din PNL

Timişoara. Senatorul PNL Alina Gorghiu, a afirmat, joi, la Timişoara, că partidul trebuie să-şi...

Decizie la DIICOT

Bucureşti. „În ceea ce priveşte DIICOT, voi lua o decizie săptămâna viitoare, când se încheie...

Actualitate

Transplantul, din nou cu un alt director

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a semnat Ordinul de numire al dr. Alexandra Anca Mureşan în funcţia de director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant.

Tânără dispărută

BIHARIA. Bihoreanca Veres Anna, de 20 de ani, domiciliată fără forme legale în Biharia, a plecat...

HOROSCOP

Berbecul(III.21.-IV.20.)Astăzi vei avea de...

RO_COTIDIAN

Reţeta: Plăcintă rapidă cu vişine

Ingrediente. Pentru aluat: 300 g făină, 150 g unt, un praf sare, 3 linguri zahăr, 80 ml apă călduţă sau lapte. Pentru umplutură: 300 g vişine, 2 linguri miere. Pentru copt: Un gălbenuş, 2 linguri lapte.MOD DE PREPARARE: Cu trei ore înainte de pregătire, se scoate untul din frigider. Vişinele se curăţă de sâmburi, se taie dacă sunt prea mari şi se lasă la scurs. Se amestecă făina cu sarea şi zahărul. Peste făină se pune untul, se amestecă desfăcându-l complet cu degetele şi apoi se toarnă puţină apă sau lapte cât să lege aluatul. Se întinde aluatul, se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie, se pun vişinele păstrând o margine de jur-împrejur, se ung cu miere şi se aduc marginile aluatului peste fructe. Se unge doar partea de aluat cu gălbenuş amestecat cu lapte şi se coace 30 de minute.   Poftă bună!

Magazin în scop social

Asociaţia Caritas Catolica a deschis un nou magazin second-hand, prin care îşi va susţine programele sociale.

RO_ECONOMIC

Sport

Suntem favoriţi şi deţinem şanse certe să câştigăm Cupa, pentru că nu avem cum să pierdem...

7

este numărul pe care-l va purta Cristiano Ronaldo la noua sa echipă, Juventus Torino.

Sport International

„Prea mult teatru”

FOTBAL. Fostul mare atacant olandez Marco Van Basten, membru al grupului de studiu tehnic (TSG) al...

Lahm va aduce trofeul

FOTBAL. Fostul internaţional german Philip Lahm, campion mondial în 2014, şi modelul rus Natalia...

Special

Magazin

Bianca

Pasiunile ei sunt sportul, muzica şi moda.  FOTO: Gh.Petrila

LeBron James, actor

LOS ANGELES. LeBron James, marea vedetă a baschetului nord-american, ar putea juca într-o comedie, iar...

Patti Smith, cap de afiş

San Francisco. Cântăreaţa americană Patti Smith va fi cap de afiş la un concert de caritate ce va fi...

Serial comandat de HBO

LONDRA. Filmările pentru episodul-pilot al seriei intitulate provizoriu „The Long Night”, un...

Fraţi

Doi pui de ghepard sunt verificaţi de veterinarii de la grădina zoologică Burger din Arnhem, Olanda.  FOTO: EPA

Ca să vă bucurați de întregul articol, vă rugăm să vă logați.

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Trimitere e-mail